Blog

Rondreis Vietnam

Rondreis Vietnam

Vietnam is een geweldige vakantiebestemming, het land heeft de toerist veel te bieden. Vietnam is gelegen in Zuidoost-Azië naast de landen Cambodja, Laos en China. De vakantiebestemming wordt vaak gecombineerd met een uitstapje naar één van deze buurlanden. Het land kent een rijke geschiedenis, vele culturele bezienswaardigheden en prachtige natuur. Om zoveel mogelijk van dit geweldige land te ervaren en zien, kun je een rondreis maken. Je kunt ervoor kiezen om zelf een reis uit te stippelen of om een georganiseerde rondreis te boeken. In het laatste geval ben je er zeker van dat je geen van de belangrijke bezienswaardigheden mist. Bezoek de bruisende steden, vele tempels en indrukwekkende natuurgebieden. Meer over de bezienswaardigheden die je tijdens je rondreis zeker niet mag missen lees je hieronder.

Bezienswaardigheden Vietnam

De hoofdstad van Vietnam is  Hanoi. Deze stad in het noorden van het land barst van de Franse koloniale gebouwen, gezellige straatjes en vele musea. Het centrum van Hanoi is druk en speelt zich vooral op straat af. In de kleine winkeltjes kun je vele leuke souvenirs kopen, in de restaurants kun je heerlijk eten. Geniet van heerlijke Pho, de welbekende Vietnamese kippensoep met noedels. Op loopafstand van de stad ligt het Hoan Kiem Lake. Hier kun je even ontsnappen aan de drukte van de stad. Rondom het meer ligt een groen park waar je heerlijk kunt wandelen. Via de rode Huc brug loop je richting de Ngoc Son tempel welke is gebouwd op een eilandje in het meer.

Halong Bay mag je zeker niet missen tijdens je rondreis. De welbekende bezienswaardigheid ligt op zo’n 4 uur rijden ten oosten van Hanoi. De baai is uitgeroepen tot één van de nieuwe 7 wereldwonderen. Uit het water steken vele kalkstenen eiland, een prachtig gezicht! De baai kun je verkennen door middel van een Junk, een Aziatisch houten schip.

Alle momenten laten bezinken in Nha Trang

Ho Chi Minh City is een andere bezienswaardigheid. Dit wordt ook wel het Parijs van Azië genoemd. De stad ligt aan de Westelijke oever van de Sài Gòn en is de grootste stad van Vietnam. Het is een erg drukke stad waar tal van brommertjes doorheen rijden. Je vindt er vele bezienswaardigheden waaronder de Notre Dame Kathedraal en vele Franse Koloniale gebouwen. De Ben Thanh markt en Chinese wijk Cholon zijn erg leuk om te bezoeken. Net buiten de stad liggen de bekende Cu Chi tunnels. Deze tunnels werden door de Vietcon gebruikt tijdens de Vietnamoorlog. Je kunt deze gaan bezichtigen en je kunt er zelfs doorheen kruipen.

Prachtige groene rijstvelden vind je in Sapa, een bijzondere plek waar je het echte Azië ervaart. In Mui Ne kun je terecht voor rode en witte zandduinen waar je met een quad doorheen kunt rijden. Even heerlijk tot rust komen en genieten van zon, zee en strand? Breng dan tijdens je rondreis ook een bezoek aan Nha Trang!