Home

Visum Vietnam “on arrival”

Omdat je voor Vietnam een visum nodig bent is visum on arrival een van de makkelijkste manieren in tegenstelling tot andere landen in Azië. Om aan dit visum te komen heb je wel een autorisatie brief nodig, deze vraag je van te voren aan en neem je mee als je naar Vietnam gaat. Dit is alvast een kleine controle die de Vietnamese ambassade kan doen voordat je aankomt in Vietnam. Tevens kan je ook een visum aanvragen bij de Vietnamese ambassade of een Vietnamese ambassade die zich in Nederland ( Den Haag) bevindt. Van deze optie wordt maar weinig gebruik gemaakt omdat deze Vietnamese ambassade maar beperkte mogelijkheden biedt. Als je over land naar Vietnam reist wordt vaak een visum aangevraagd in het buitenland. De buurlanden van Vietnam hebben enorm veel reisbureaus die dit voor je willen regelen.

Autorisatiebrief

De autorisatiebrief is een officiële uitnodiging van een reisbureau om Vietnam te mogen bezoeken. Het reisbureau stuurt je dan via de e-mail de autorisatiebrief, deze zal je zelf moeten printen en bij de hand hebben wanneer je in Vietnam aankomt. De autorisatiebrief heeft 2 versies, de openbare en gesloten versie. Met de openbare versie worden meerdere reizigers uitgenodigd om hun ‘on arrival’ visum op te komen halen, deze reizigers hoeven niet allemaal van hetzelfde gezelschap te zijn. Met de gesloten versie van de autorisatiebrief staat alleen je eigen naam op de brief, op deze manier worden je gegeven niet gedeeld met anderen. De levertijd van het visum voor Vietnam duurt hoogstens 3 werkdagen. Meestal kun je het visum al eerder ontvangen, namelijk al binnen 48 uur.

Waarom naar Vietnam op reis?

Vietnam is vooral bekend bij backpackers om de prachtige rondreizen, veel mensen bezoeken Vietnam dan ook in combinatie met een bezoek aan Laos en Cambodja. Vietnam heeft als hoogtepunten de historische bouwwerken en de bekende rijstterrassen. Door je visum door een organisatie te laten regelen bespaar je zelf veel tijd. Je hoeft namelijk niet een consulaat te bezoeken om je aanvraag in te dienen, tevens hoef je niet in de rij te staan bij het consulaat. Het visum dat je geregeld heeft, krijgt u altijd bij aankomst in Vietnam.

Basisbenodigdheden

Het paspoort waarmee je reist moet tenminste voor 6 maanden nog geldig zijn het verlaten van Vietnam. Zorg ervoor dat je gegevens exact overeen komen met je paspoort, anders wordt je visumbewijs niet goedgekeurd. Als je kinderen bij de ouders op het paspoort hebt staan, moeten ook zij zich online aanmelden om het visumbewijs te krijgen bij aankomst. Heb je een dubbele burgerschap, kies dan het land dat volgens het paspoort gebruikt wordt om naar Vietnam te reizen. Zonder het visumbewijs te hebben ontvangen mag je niet verder reizen, reizigers lopen dan het risico om teruggestuurd te worden. Om bij aankomst op de luchthaven in Vietnam je visumbewijs op te kunnen halen moet je over alle documenten beschikken. Denk hierbij aan je paspoort, visa-goedkeuringsbrief, een ingevuld en getekend toegangs- en afreisformulier en als laatste wat contact geld om een visumzegel te betalen. Een visumzegel heb je in diverse versies, namelijk voor eenmalige toegang tot Vietnam, voor meerdere keren binnen 1-3 maanden en een andere mogelijkheid is voor 1 jaar een visumzegel.